zaterdag 3 augustus 2013

Crazy for CAS: Vakantie!

Goedemorgen!
Het is weer zaterdag en vandaag begint de nieuwe challenge op het Crazy for CAS blog! Dit keer is ons thema vakantie! Vond ik een moeilijke, uiteindelijk ben ik gegaan voor een creatie in vakantiekleurtjes, lekker vrolijk en zonnig!

Mijn inspiratiebron voor deze challenge was een lief kadootje van Judith. Zij had een theezakje op zo'n leuke manier verpakt, dat ik besloot een poging te wagen! Ik wilde de moeders van school waar ik veel contact mee heb iets leuks geven om ze een fijne vakantie te wensen, dus ik ging aan de slag en maakte 6 van deze zakjes.


Met het theezakje als uitgangspunt, sneed ik een lange strook cardstock, die er omgevouwen drie keer omheen paste. Ik maakte rillijntjes, zodat ik het onderste en bovenste stuk makkelijk en netjes kon vouwen. Daarna beplakte ik het stuk cardstock aan de voorkant met Gingham Garden designpapier. Met de Beautifull Wings embosslits (stans en embossing ineen, van een setje kleine vlinders) maakte ik roze vlinders waarvan ik de grootste gebruikt heb.

Beautifull Wings embosslits

Nu komt het moeilijkste deel van dit project: met de pons Word window maakte ik de uitsparing in het midden van het designpapier. De vlinder plakte ik in het midden vast op het cardstock edaaronder, zodat, als je de vlindervleugeltjes dichtklapt, je het "pakje"kunt openvouwen. En dan zie je dit:

De zijkantjes heb ik dichtgeplakt met Gingham Garden washi tape en om het theezakje er makkelijk uit te pakken, maakte ik nog een half rondje met een pons aan de bovenkant. Aan de achterkant is ruimte voor het schrijven van een korte boodschap.

Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk is! Als je vragen hebt, stel ze gerust!

8 opmerkingen:

 1. een mooie, leuke en kleurrijke kaart ! geslaagd
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een leuk idee om een theezakje te verpakken! Erg mooi gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, Marit, ziet er ook erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk idee om een theezakje cadeau te doen.
  Groetjes Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wij zijn weg van jou blog! en gelijk volger geworden :)

  Doe je ook mee aan onze wedstrijd voor de beurs in Den Bosch?? je maakt kans op 20% korting op je aankoop!
  & wij zouden zeggen....houd het blog in de gaten want een deze dagen komt er ook nog een candy op te staan!

  Lieve groetjes, het ZieZo Design Team

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke vrolijke kaart voor het vakantie thema Marit!
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen